Semlor

Hlr på att baka semlor. Skulle göra det igår, men hade fel jäst och glömde sätta i socker och salt. Så dom jäste inte så mkt och dom blev stenhårda. Så jag gör om dom nu. Har gjort klart degen till bröden, dom ska nu jäsa i 25 minuter till, göras till runda bollar och jäsa på enplåt i 50-60 minuter till. När bröden är klara så ska jag ju bara skära bort ett lock, sätta i mandelmassa och spritsa grädde så är dom klara.
.

iPad 2 In My Heart

Var på skolan - som vanligt - hade slöjd, bild och sånt där. Efter skolan så blev det en massa tjafs, pallade knappt vara kvar. En kille i min klass började att lipa. Men jag skulle få skjuts hem av mamma, så jag var tvungen att stanna kvar till klockan halv fem. Alla hade gått förutom Maja och Emma, men jag satt vid datorn och lyssnade på musik. Klockan halv fem åkte jag hem, vi åt jätte god middag - pasta och skinka i curry sås. - Efter middagen åkte jag och pappa till media markt. Vi köpte en iPad (:D) - som jag skriver från just nu -, startkitt till den och en datorväska till pappas dator. Fast paddan är till pappas jobb, så vi får inte ladda ner några spel på den just nu. Direkt vi kom hem så började vi installera den :)

You Can't By Happiness

Igår var jag på stan med Ewa, jag åkte med bussen halv ett och vi gick i lite klädaffärer, sminkaffärer och smyckesaffärer. Jag köpte 2-pack örhängen på JC för 12:-. Sen var vi hemma hos mig och spelade wii, sen åkte hon hem vid fem och jag tittade på tv, åt mat och tittade på melodifestivalen. Det var några bra med, men resten sög. Youngblood sjöng falskt, det var typ bara tre eller fyra engelska låtar med och den där Björn gick vidare.
Hur kan man rösta på han? han sjöng ju inte ens. Pallade nästan inte att se längre...


Vill ha!! ;P


Gjorde ett snabbt collage bara ;P


Get out of my life

Det är typ någon om är inne på min blogg hela tiden -.-' Det är nå fel på MIN dator så kan typ bara blogga från mammas dator, skolans dator eller stora datorn i min föräldrars rum... 

Idag har jag iaf haft matte på muntliga delen i nationella prov, jag pratade om fotboll. Jag "redovisade" för Jennie och Ewa + läraren. Det gick nog ganska bra, verkade få många 3:or men minst en 2:a också vad jag såg. (3:or är typ högsta poäng). Och då fanns det typ olika saker som man skulle göra i sin redovisning, så gav hon poäng efter hur bra man gjorde det. Sen hade vi lite matte, var i cafét på rasten, spanska, lunch, var lite överallt i skolan på rasten, läxförhör/prov som jag fick alla rätt på, klassråd och sen HKK. I början på HKK:n så pratade vi lite om kost och sånt, svensk husmanskost efter det så gjorde vi falukorv med ost och äpple på & mos + rivna morötter. Det blev ganska gott ändå, fast mosen blev lite konstig och lite kall. Annars blev det väl bra ;)
Imorgon blir det att gå upp tidigt och gå till idrotten 07:45 :o Vi ska träna futsal. Sen klockan 9 så ska vi spela kvalmatch mot norrskenets friskola. Får väl hoppas det går bra då :P

Your smile is the reason why I keep waking up

Hejhej, det blev att följa med my parents till storheden igår. Vi var bla. på Expert och El giganten (stavning?). Blev inte att köpa något den här gången... Eftersom att pappa är skyldig mig 540:- sen han och mamma var ute så är jag pank ;P Sen när vi kom hem åt vi och jag gjorde blåbärsyogurt glass med choklad cookies.
(Idet är blåbär och turkisk yogurt, inte blåbärsyoguty). Sen städa jag typ hela köket.
När pappa kom hem från ett möte han varit på så tittade vi på melodifestivalen. JAg tycker det var mycket bättre artister den här gången. (Ulrik Munther var ju med ockås!) och det var ganska bra artister som gick vidare (bla. Ulrik Munther!) Sen började vi se "The Tourist". Men sen lite innan midnatt så gick jag och dejtade kudden i några timmat. Så jag såg resten på morgonen ist. Sen har jag väl tittat på film resten av dagen och bara chillat lite ;)


Bring Me The Joy

Vaknade typ klockan halv nio idag, blev att titta lite tv och kolla facebook tills resten av familjen vaknade.
Sen har jag väl bara tagit det lugnt och chillat lite resten av dagen.
Men nu blir det väl kanske att åka till storheden, men då får jag skynda mig som tusan om jag ska hinna med.

Nationella proven ;)

Idag från typ 9.00 till typ 10.30 hade vi nationella prov, eller till typ 09.20 så pratade vi om provet och sånt där...
Då var det del D, man fick välja mellan två bilder, sen skulle man skriva en berättelse till den bilden.
Jag tror att det gick ganska bra för mig, den blev ganska tråkig, men den blev nästan 5 sidor typ...
Sen hade vi rast till 11.00, då var typ alla i cafét. Jag tog en choklad ruta sak, en choklad boll och en fizzy bubbles.
Sen så typ hade vi prov igen, från typ 11.00 till 12.20, då gjorde vi del E. Man skulle skriva typ som en insändare till en tidning. Jag skrev om att man borde få busskort från skolan, eftersom att man inte kan betala med pengar på bussen längre. Och sen kanske man bor typ på hertsön och kanske inte får skjuts hem. Sen säger ju våran skola att det inte ska kosta nå, men om man ska köpa busskort för att ta sig hem och från skolan så kanske det kostar typ över 100:-/månaden (jag vet it...). Så ja...
Sen åt vi lunch, eller det var fisk, så jag gick upp till cafét och köpte en toast ist.
Sen när jag gick till klassrummet så skulle Tove också gå ner och köpa, så jag följde med henne.
Sen tog det typ 10 minuter för oss att vänta där efter att hon betalt, innan dom gjorde hennes macka och började värma den. Så då blev det 5 minuter till som vi fick vänta. Sen när hon väl fick den så var klockan prick 13.00, då lektionen började. Så vi typ sprang upp till klassrummet. Då hade vi klassens ½ timme, vi tittade på någon typ julfilm eller nå. Den handlade om nå tomtenissar...
Sen efter skolan så var jag med Tove, Jennie och Ewa i klassrummet. Vi typ höll mest på med mobilerna, filmade varandra lite och så... Vi typ filmade när Tove försökte lära Ewa att göra en baklänges kullerbytta, men dom failade så in i dfdnfnojodn. Men sen så åkte typ Jennie hem med bussen så då satt jag, Tove och Ewa vid datorn och lite så...

Glöm förresten inte att fråga mig VAD SOM HELST i blogresponse, svarar på allt, nästan....
<-<--------------------------------------------------------------<-<

Afternoon tea with tha family yao

Har för ett tag sedan fikat med familjen. Lite tidigare på eftermiddagen drack jag björnbärssmoothie och åt en skorpa. Sen precis nyss så drack vi te, eller jag drack oboy och till det åt vi skorpor och rostade mackor.
Sen tittade vi på fuskbyggarna.
Idag på skolan har vi haft två av våra nationella prov, det gick nog ganska bra tror jag, men jag tror att jag hade MINST 1 eller 2 fel på båda. Nu ska jag gå och dejta kudden i några timmar så får vi ses imorgon, hej måå!

Engelska

Har nyss haft engelska. Först var det typ förhör på glosorna, hade typ alla rätt förutom två som jag stavat fel eller nå... Men fick läxan igår på eftermiddagen typ, så jag hann juh it träna så mkt.
Sen jobbade vi med våra engelsk talande länder i våra 2 och 2 grupper.
Det gick ganska bra, fast jag jobbar ju med Jossan och vi är lite ovänner, så vi jobbade ensam fast om samma sak.
Men jag hoppas det blir bättre så att man typ får ihop det.
För vi ska lägga ihop all fakta och göra en broschyr och jag hoppas vi ens kmr överrens om vilken "broschyr stil" vi ska ha, men det kommer säkert ordna sig. (Hoppas jag). Men det var typ palt till lunch, två tjejer i min klass hade mat ätar tävling om vem som kunde äta flest. Dom åt fyra var och höll typ på att spy :)
Sen var jag med dom och deras andra kompisar på rasten, för jag hade ingen aning om vars FRida var. Vi gjorde inte så mycket, var på Montessäris sida ett tag och sen skulle vi in.
Dom typ puttade varandra i snön hela tiden...

HÄXJAKT

Sitter på skolan och jobbar med SO. Är less som satan pådet.
Vi jobbade med det från 09.00-09.55 och nu från 10.15-11-30 sen är det engelska från 12.20-13.30 och sen är det SO igen 13.30-14.30. Inte det roligaste. Men det är typ det ända som våran vikare pluggat in...
Men efter skolan blire ju stt gå på musikal klubb, sen hem. Sen vet jag it vad jag ska göra.
Skulle ha lagt upp en bild åt er, men Photo Booth lagar sönder och rutan är svart -.-'

Sitter med Frida och tittar på lite olika bloggar som några i klassen har och bloggar med snygga designer...
Kollade förut på lite bilder från lågstadiet. Melodifestivalen igår var ju den dåligaste jag sett på flera år.
Hur kom ens Sean Banan, Marie Serneholt och den där gubben med i tävlingen?

Less som fan

Är less som satan på att vara sjuk. Har ju bara varit det i tre dagar, men ändå. Det är tråkigt som fan.
Har nyss stekt mig en hamburgare och stekt potatis så att jag får i mig någonting. Var hungrig som satan här innan.
Hade inte ätit något sen 22:30 igår kväll ungefär, så det var ganska gott att äta någonting.
Nu blir det väl att titta lite tv och spela nå tråk spel på datorn.

Sick and Sad

Det blev inte att gå till skolan idag heller, har jävligt ont i halsen, kan inte andas genom näsan och lock för öronen. Hatar att vara förkyld, speciellt på skoldagarna. För då får jag inte träffa mina fina och jag missar så mycket, och det måste jag göra typ hemma. Och jag är inte en sån som älskar att göra läxor.
Men jag säger lycka till! Till min klass som ska spela futsal, får hoppas att det går bra för dom.
Nu ska jag väl typ sova lite, så att den dumma förskylningen kan försvinna kanske... Sen kommer jag väl att titta på tv och datorn lite. Men Luleå vann iaf med 1-0 mot Växjö igår, det var typ Rautios andra gång på hela säsongen som han höll 0:an. Nu ligger Luleå på 3:e plats i tabellen, efter 2:an Brynäs och 1:an Skellefteå.

Jag saknar dej

Har varit sjuk de senaste två dagarna, fått en förkyldning så har inte varit på skolan då...
Jag var inte på matchen på tisdagen, men dom vann iaf mot HV71. Kom inte ihåg om det var 1-0 eller nått sånt där men aja. Sen på onsdagen så var det ju meningen att jag skulle gå till skolan. Men mådde skit, hade svin ont i halsen så det var som att jag svalde typ nålar eller nå när jag svalde och andades gnm munnen, jag kunde inte andas genom näsan heller och jag hade lock i öronen som inte ville bort. Så då var jag hemma, sov lite och tittade på Water for Elephants, myste med hundarna lite och spelade sims.
Så gjorde jag läxan på kvällen (hade helt glömt vart jag lagt den och kom på det först idag).
På torsdagen så ville jag verkligen gå till skolan, men hade knappt sovit natten innan, kunde som sagt var inte andas nästan och det var så jävla varmt.
Så var hemma idag också, idag har jag varit lite piggare. Spelat lite sims (tråk) och tittade på tv, sovit och sånt där.
Men jag vill faktiskt verkligen gå till skolan imorgon och jag ska säkert göra det :)
Sitter nu och chattar med Tove på fb och tittar på hockey med pappa, det är Luleå-Växjö och det står 0-0.
Imorgon är det futsal på idrotten, det är våran klass mot en massa andra skolor. Men jag får/kan ju inte vara med, eftersom att jag är förkyld, det skulle varit roligt... Så det blir teori för mig imorgon på idrotten ist.
Så det är väl en ganska lugn dag på skolan imorgon, som tur är. Det är typ nå nyhets quiz grejs (kommer inte ihåg vad det heter,) loggbok, idrott+ombyte, lunch och klassen ½ timme = lek typ.
Men jag tror inte jag ska göra något speciellt efter skolan, har ju ingen klubb men jag vet inte om jag är med Frida eller nå. Beror på om hon vill, ska fråga iaf. Men jag hoppas att jag hinner och kommer ihåg att skriva...


Saknar er mina fina (inte alla på bilden).

RSS 2.0